x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump: Îl susțin pe deplin

Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump: Îl susțin pe deplin

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2024   •   09:30
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump: Îl susțin pe deplin
Sursa foto: Hepta

Elon Musk intenționează să aloce aproximativ 45 de milioane de dolari în fiecare lună unui nou fond care îl susține pe Donald Trump pentru președinția SUA, potrivit Wall Street Journal.

Donațiile lui Musk vor merge către un grup politic numit America PAC, care se va concentra pe promovarea înregistrării alegătorilor, a votului anticipat și a votului prin corespondență în rândul rezidenților din statele în schimbare înainte de alegerile generale din noiembrie, a raportat Journal, citând persoane familiarizate cu această chestiune.

Musk este unul dintre principalii susținători ai noului fond, printre ceilalți numărându-se co-fondatorul Palantir Joe Lonsdale, fostul ambasador al SUA în Canada Kelly Craft și investitorii în criptomonede Tyler și Cameron Winklevoss.

Fondatorul Tesla a susținut oficial candidatura lui Trump la președinția SUA sâmbătă, după ce fostul președinte a supraviețuit unui atac armat la un miting politic din Butler, Pennsylvania.

„Îl susțin pe deplin pe președintele Trump și sper la recuperarea sa rapidă", a scris Musk pe platforma de social media X, pe care a achiziționat-o în 2022.

Musk, cel mai bogat om din lume cu o avere netă estimată la 250 de miliarde de dolari, a devenit din ce în ce mai apropiat de Trump pe parcursul alegerilor din SUA din 2024.

În martie, cei doi s-au întâlnit personal în timpul unui mic dejun al donatorilor găzduit la reședința din Florida a miliardarului Nelson Peltz.

Deși donațiile individuale pentru campanii în Statele Unite sunt plafonate la 3.300 de dolari de persoană, lacunele din sistemul de finanțare a campaniilor permit mega-donatorilor politici să contribuie la fonduri cunoscute sub numele de comitete de acțiune politică sau "PAC", care sprijină candidații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk donald trump