x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE nu va impune un embargo asupra gazelor naturale din Rusia

UE nu va impune un embargo asupra gazelor naturale din Rusia

31 Mai 2022   •   16:00
UE nu va impune un embargo asupra gazelor naturale din Rusia

UE nu va impune un embargo și asupra gazelor naturale din Rusia în viitorul apropiat, potrivit cancelarului austriac Karl Nehammer, citat de Reuters.

"Un embargo asupra gazelor nu va constitui o temă şi Olaf Scholz a dat de înţeles în mod clar aceasta. Petrolul rusesc este mult mai uşor de compensat. Gazul este complet diferit, motiv pentru care embargoul asupra gazelor ruseşti nu va constitui o problemă în următorul pachet de sancţiuni", a spus cancelarul, aflat la summit-ul UE. 

Și premierul Estoniei, Kaja Kallas, a declarat același lucru.

"În privinţa gazelor, situaţia este mai dificilă faţă de cea a petrolului. Următoarele sancţiuni vor fi mai greu de convenit)pentru că, până acum, doar ruşii au fost lezaţi, în timp ce în viitor măsurile vor avea impact şi asupra europenilor. Cred că gazele ar trebui să fie în al şaptelea pachet de sancţiuni, dar sunt realistă şi nu cred că se vor regăsi", a explicat aceasta.

Embargoul impus de UE livrărilor de petrol din Rusia permite Ungariei, Cehiei și Slovaciei să achiziționeze țiței prin conducta Drujba.
Germania şi Polonia au promis că vor suspenda importurile de petrol prin partea de nord a conductei, care transportă circa 25 de milioane de tone.

"Embargoul la petrol, trebuie să fim realişti, ne va da bătăi de cap, dar aceste dureri de cap nu sunt comparabile cu cele pe care le are Ucraina", a spus  Karl Nehammer

×
Subiecte în articol: ue Rusia embargo gaze