x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE se pregătește de cel de-al șaselea pachet de sancțiuni anti Rusia

UE se pregătește de cel de-al șaselea pachet de sancțiuni anti Rusia

11 Apr 2022   •   08:54
UE se pregătește de cel de-al șaselea pachet de sancțiuni anti Rusia

Șefii diplomațiilor statelor UE dezbat, astăzi, cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina, scrie AFP.

''Am impus sancţiuni grele contra Rusiei şi suntem pe cale de a pregăti al şaselea val. Sancţiunile sunt întotdeauna pe masă. Miniştrii vor discuta despre paşii următori'', a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Însă oprirea importurilor de energie din Rusia nu va fi decisă din cauza dependenței puternice a blocului comunitar de petrol și gaze naturale, mai ales a Germaniei, Austriei, Ungariei și Italiei. 

''Pentru adoptarea sancţiunilor este necesară unanimitatea. Or, se văd bine dependenţele de Rusia în mai multe state membre. 'Nu va fi prezentat ceva ce nu va trece. Propunerile trebuie să fie făcute la momentul oportun'', a spus Joseph Borrell. 

Consiliul Afaceri Externe al UE, care se întrunește astăzi la Bruxelles, este compus din șefii diplomațiilor celor 27 de state UE. Potrivit ordinii de zi, pot participa și miniștrii Apărării, ai Dezvoltării sau ai Comerțului. 

Reuniunile sunt conduse de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate,Josep Borrell Fontelles. 

În mod normal, acest Consiliu are ședințe lunare. 

 

 

×
Subiecte în articol: sanctiuni ue Rusia