x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimele clipe ale lui Knut, ursul polar – video

Ultimele clipe ale lui Knut, ursul polar – video

21 Mar 2011   •   19:37
Ultimele clipe ale lui Knut, ursul polar – video
Sursa foto: /Reuters

157475-2011-03-20t153256z-493134180-bm2duxqefyaa-rtrmadp-3-germany-knut.jpgMoartea celui mai faimos urs polar din lume rămâne un mister. Un vizitator al Gradinii Zoologice din Berlin a postat un filmuleţ care surprinde ultimele momente din viaţa lui Knut, devenit faimos după ce a apărut alături de Leonardo di Caprio pe coperta revistei Vanity Fair.

 

Neoficial, s-a vorbit în cazul ursului polar în vârstă de patru ani de un atac cerebral sau un infarct, însă reprezentanţii PETA, o organizaţie pentru apărarea drepturilor animalelor vorbesc despre neglijenţe ale îngrijitorilor Gradinii Zoologice berlineze.

 

Din punct de vedere statistic, cei de la PETA amintesc faptul că un urs polar trăieşte în captivitate 10-15 ani, şi de cel puţin două ori mai mult în libertate.

 

Tot aceştia vorbesc despre “stresul psihologic” acumulat de Knut, după ce în anturajul acestuia au fost introduse “forţat” trei ursoaice, Tosca, Nancy şi Katjuscha, pentru a spori gradul de atractivitate pentru vizitatori.

 

Primul urs polar născut în captivitate în ultimii 30 de ani, Knut a fost respins de mama sa, fiind "adoptat" de îngrijitorul său, Thomas Doerflein, care a murit în 2008, în urma unui infract. De atunci, comportamentul ursului s-a schimbat, căpătând accente de agresivitate, care i-a făcut pe oficialii grădinii zoologice să mărească distanţa care-i separa pe vizitatori de arealul lui Knut.

 

Knut a fost vedeta aşezământului din Berlin, veniturile realizate din încasări, marketing şi publicitate ridicându-se la şase milioane de euro.

 



×