x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimele dorinţe ale lui Muammar Gaddafi. Vezi testamentul dictatorului libian

Ultimele dorinţe ale lui Muammar Gaddafi. Vezi testamentul dictatorului libian

de Mediafax    |    24 Oct 2011   •   13:30
Ultimele dorinţe ale lui Muammar Gaddafi. Vezi testamentul dictatorului libian

Testamentul ar fi fost predat unor rude ale lui Kadhafi, scrie site-ul Seven Days News, citat de bbc.co.uk.

"Acesta este testamentul meu. Eu, Muammar bin Mohammad bin Abdussalam bi Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al Fuhsi Gaddafi, jur ca nu este alt Dumnezeu in afara de Allah si ca Mohamed este profetul lui Dumnezeu. Promit sa mor musulman. Daca voi fi ucis, as vrea sa fiu ingropat conform ritualurilor musulmane in cimititul din Sirt, alaturi de familia si rudele mele. Vreau sa fiu ingropat in hainele pe care le purtam la momentul mortii, iar corpul sa nu imi fie spalat", scrie in testamentul fostului lider libian.

"As vrea ca membrii familiei mele, mai ales femeile si copiii, sa fie tratati bine dupa moartea mea. Poporul libian trebuie sa isi protejeze identitatea, realizarile, istoria si imaginea onorabila a eroilor si predecesorilor sai. Poporul libian nu trebuie sa renunte sa sacrificiile celor mai buni oameni ai sai".

In testament, Kadhafi a facut apel la sustinatorii sai sa continue lupta.

"Fac apel la sustinatorii mei sa continue rezistenta si sa lupte impotriva oricarui agresor strain astazi, maine si intotdeauna. Oamenii liberi din lume sa stie ca ne-am fi putut vinde cauza in schimbul unei vieti sigure si stabile. Am avut multe oferte, dar am ales luptam, ca semn al datoriei si onoarei. Chiar daca nu vom castiga imediat, vom da o lectie pentru generatiile viitoare: alegerea de a proteja natiunea este o onoare, iar vinderea ei este una dintre cele mai mari tradari, pe care istoria si le va aminti intotdeauna", scrie in testamentul fostului lider libian.

Muammar Kadhafi a fost capturat in viata la Sirt si a fost ucis de gloante la scurt timp, in circumstante inca neclare. Potrivit mai multor versiuni, el a fost capturat in timp ce se ascundea intr-un canal, dupa un raid al NATO impotriva convoiului sau.

×