x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion chinez de luptă s-a prăbuşit în timpul în timpul unei demonstraţii (VIDEO)

Un avion chinez de luptă s-a prăbuşit în timpul în timpul unei demonstraţii (VIDEO)

14 Oct 2011   •   16:50
Un avion chinez de luptă s-a prăbuşit în timpul în timpul unei demonstraţii (VIDEO)

O demostratie aviatica desfasurata in orasul chinez Xi'an a fost intrerupta vineri, dupa prabusirea unuia dintre avioanele care participa la show, un aparat militar de tip JH-7 “Flying Leopard', cu doua locuri.

Ultimele momente dinaintea prabusirii au fost filmate si, surprinzator, difuzate de televiziunea nationala chineza, iar in inregistrare se poate observa ca o singura parasuta s-a deschis inaintea impactului cu solul, ceea ce inseamna ca al doilea pilot nu s-a putut catapulta.

Conform agentiei Xinhua News, pilotul care a reusit sa se catapulteze a suferit doar rani minore. Nu au fost inregistrate victime nici in randul spectatorilor, avionul prabusindu-se la trei kilometri de tribunele suprapopulate.

Avioanele de tip JH-7 au intrat in serviciu in 2004, fiind produse circa 100 de astfel de aparate, iar incidentul de vineri este al doilea in care este implicat un “Flying Leopard', dupa cel produs in timpul unui exercitiu comun ruso-chinez, in 2009, in urma caruia ambii piloti au murit.

×