x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiat de 14 ani a fost ucis în Odesa, după un atac cu rachete rusești, acuză Zelenski

Un băiat de 14 ani a fost ucis în Odesa, după un atac cu rachete rusești, acuză Zelenski

03 Mai 2022   •   09:00
Un băiat de 14 ani a fost ucis în Odesa, după un atac cu rachete rusești, acuză Zelenski

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost ucis în timpul atacului cu rachete lansat luni de armata rusă la Odesa, a afirmat președintele Volodimir Zelenski în discursul său nocturn, conform BBC.

O fată de 17 ani a suferit o rană provocată de schije în aceeași lovitură, a adăugat el.

"Ce se întâmplă? Pentru ce? Cu ce au amenințat acești copii statul rus?", a întrebat Zelenski.

El a vorbit, de asemenea, despre distrugerea prin bombardament a unei săli de sport din regiunea Luhansk, care a rezistat la două războaie mondiale.

"După cum vedem, acest gimnaziu s-a dovedit a fi o amenințare teribilă pentru Rusia modernă", a spus sarcastic președintele.

El a adăugat, de asemenea, că Danemarca a devenit a 29-a țară care și-a redeschis ambasada de la Kiev și că UE va adopta un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei "în viitorul apropiat".

El spune că ultimele sancțiuni ale UE vor "include măsuri clare pentru a bloca veniturile energetice ale Rusiei. Pentru ca statul terorist să nu primească un miliard de euro pe zi pentru combustibil".

"Continuăm să facem totul pentru a ne salva oamenii din Mariupol", a spus liderul ucrainean, după ce duminică aproximativ 100 de civili au părăsit orașul.

De asemenea, el notează că o evacuare din Mariupol este planificată pentru marți, persoanele evacuate urmând să se deplaseze pe un coridor umanitar către orașele ucrainene Berdyansk, Tokmak și Vasylivka.

Zelenski a adăugat că forțele armate ucrainene au respins mai multe atacuri ruse în sudul și estul țării, dar adaugă că "peste tot situația rămâne extrem de dificilă".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski