x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil dat în urmărire în Colorado

Un copil dat în urmărire în Colorado

de Anca Aldea    |    15 Oct 2009   •   00:00

Autorităţile aviatice din statul american Colorado s-au aflat în această dimineaţă în alertă maximă, încercând să salveze un copil aflat într-o... farfurie zburătoare. Părinţii unui băieţel în vârstă de 6 ani au construit, în curtea casei, un balon meteorologic experimental în formă de obiect zburător neidentificat (OZN).



Copilul, pe nume Falcon, ar fi urcat singur în balon, susţin părinţii, însă în momentul aducerii la sol a obiectului zburător băieţelul nu se afla la bord. Televiziunea CNN a transmis în direct imagini ale obiectului experimental, precum şi momentul în care acesta a fost adus la sol, cu ajutorul unor corzi.

Potrivit paginii de internet a postului The Denver Channel, balonul experimental umplut cu heliu s-a ridicat la o altitudine prea mare, iar poliţia din Fort Collins şi Weld County, în nord-estul statului Colorado, a fost alertată imediat. Aceasta, la rândul ei, a informat autorităţile aviatice. Împreună au găsit soluţia cea mai potrivită pentru a aduce OZN-ul la sol, mai ales că, aşa cum au anunţat responsabilii meteo, vânturile se  intensificaseră şi pe cer apăruseră nori. Potrivit unor surse apropiate echipelor de salvare, balonul, care ultima oară a fost văzut la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, are, pe fund, un strat foarte subţire de placaj şi, în consecinţă, nu va face faţă unei prăbuşiri. La puţin timp după ce s-a ridicat în aer, balonul a început să se clatine.

Autorităţile au reuşit, în cele din urmă, să aducă la sol balonul "buclucaş", după ce l-au prins cu mai multe corzi, în timp ce se afla în aer, şi l-au tras spre pamânt. În interiorul balonului nu a fost însă găsit şi copilul de 6 ani, autorităţile avansând ipoteza ca băieţelul să fi căzut "undeva pe traseu", a anunţat CNN (http://edition.cnn.com/2009/US/10/15/colorado.boy.balloon/index.html). Poliţia se află în prezent în căutarea copilului. Margie Martinez de la biroul şerifului din Weld County a declarat pentru CNN că trapa balonului era deschisă la momentul aterizării, de aceea autorităţile au tras concluzia că băieţelul ar fi căzut în timpul zborului.


×
Subiecte în articol: externe