x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil de 4 ani a condus mașina în Olanda. Sfatul polițiștilor pentru părinții noului „Verstappen”

Un copil de 4 ani a condus mașina în Olanda. Sfatul polițiștilor pentru părinții noului „Verstappen”

02 Mai 2022   •   11:40
Un copil de 4 ani a condus mașina în Olanda. Sfatul polițiștilor pentru părinții noului „Verstappen”
Sursa foto: Hepta

Un copil îîn vârstă de 4 ani, din Olanda, a provocat un accident cu mașina părinților, în Utrecht, după ce a luat cheile fără ca părinții să știe și a plecat la plimbare. Polițiștii le-au recomandat părinților „noului Max Verstappen” să ascundă cheile pentru a preveni eventuale tragedii, scrie BBC.

Poliția din Utrecht a declarat că, sâmbătă, copilul a lovit două mașini parcate, apoi a părăsit locul accidentului, fiind îmbrăcat în pijamale și desculț.

Trecătorii îngrijorați au sunat la poliție când au văzut băiatul mergând singur pe stradă, în frig.

Nimeni nu a fost rănit în timpul „escapadei” sale cu mașina mamei, iar poliția din oraș a scris pe Instagram că a descoperit un „nou Max Verstappen”. Potrivit postării, copilul s-a trezit sâmbătă, când tatăl său a plecat la serviciu, și a luat cheile mașinii mamei sale „pentru o plimbare”.

După ce ofițerii au fost chemați să ia copilul, s-a raportat că un vehicul este abandonat în apropiere, după ce a fi lovit două mașini parcate.

Mașina implicată în tamponare era înregistrată pe numele mamei băiatului, potrivit forțelor de ordine, citate de BBC. Când polițiștii au sunat-o pe femeie și i-au dat telefonul copiluilui pentru a vorbi cu mama, băiatul a mimat conducerea mașinii și a făcut gesturi de întoarcere a volanului.

„Ne-am dat seama apoi că este posibil ca băiețelul să fi fost șoferul”, mai scriu polițiștii pe Instagram.

Copilul de patru ani a primit ciocolată caldă la secția de poliție și un ursuleț de pluș, înainte de a veni mama sa. Împreună au mers la locul accidentului, unde copilul a fost întrebat dacă poate arăta cum funcționează mașina. El a deschis mașina cu cheia, a pus cheia în contact și și-a mutat piciorul la pedala de ambreiaj și la cea de accelerație, spun polițiștii.

Ofițerii i-au îndemnat pe părinți să își ascundă cheile de la mașină pe viitor. „Noul Max Verstappen găsit în (suburbia Overvecht din Utrecht)”, a scris poliția în postare, referindu-se la actualul pilot olandez campion mondial de Formula 1.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copil sofer