x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Duma de Stat a Rusiei infirmă vestea morții lui Vladimir Jirinovski

UPDATE Duma de Stat a Rusiei infirmă vestea morții lui Vladimir Jirinovski

25 Mar 2022   •   16:29
UPDATE Duma de Stat a Rusiei infirmă vestea morții lui Vladimir Jirinovski
Sursa foto: vladimir jirinovski/a3

Vestea morții cunoscutului om politic Vladimir Jirinovski, apropiat al președintelui Vladimir Putin, a fost transmisă în mod fals de un senator rus. Informația a fost infirmată de autoritățile de la Moscova.

Senatorul Alexander Pronyușkin va avea de suferit pentru răspândirea acestei vești neadevărate. El a trimis pe Telegram că liderul Partidului Liberal Democrat s-a stins din viață la un spital din Moscova.  

Anunțul său a fost preluat de agenția  de stat Ria Novosti. După câteva minute a fost însă infirmată de președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

„Vreau să-i liniștesc pe toți cei care sunt îngrijorați de sănătatea lui Vladimir Volfovici Jirinovski. El este în viață. Starea lui este cu adevărat gravă. Azi i s-a făcut o tomografie. Suntem îngrijorați pentru el, medicii luptă. Este un mare om. Să-i dorim însănătoșire grabnică”, a scris Volodin pe Telegram.

Acesta i-a cerut lui Alexander Pronyușkin să demisioneze, deși membrii Dumei de Stat sunt aleși. Pronyușkin are 34 de ani și a fost votat în urmă cu 4 ani iar mandatul său expiră în septembrie  2022. Totodată, el este și membru al Comitetului economic. 
 

ȘTIRE INIȚIALĂ Cunoscutul politician rus Vladimir Jirinovski s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani. A fondat Partidul Liberal al Rusiei (PLDR) și a fost un apropiat al președintelui Vladimir Putin. 

Acesta era infectat cu virusul SARS-CV-2 și se afla de mult timp internat în spital, scrie agenția rusă de presă RIA Novosti. El a murit astăzi, la ora 10.45. Jirinovski se afla într-o unitate medicală din Moscova de la începutul lunii februarie, având complicații provocate de infecția cu COVID-19.

Era un apropiat al președintelui Vladimir Putin, fiind ultranaționalist. Voia organizarea unui referendum pentru a reintroduce pedeapsa cu moartea.

”Partidul Liberal Democratic ar putea iniția un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în cazul celor mai serioase crime, precum corupția pe scară largă, pedofilie, terorism”, a spus el. 

De profesie avocat, Jirinovski a fost deputat și vicepreședinte al Dumei de Stat timp de un deceniu, între 2001-2011. A fondat Partidul Liberal Democrat, al treilea ca importanță din Rusia. A fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. 

În decembrie 2020, el a amenințat Republica Moldova cu ”o baie de sânge” dacă autoritățile de la Chișinău vor să alunge trupele ruse din Transnistria. 

S-a născut la Alma-Alta, în Kazahstan, a învățat la Universitatea din Moscova, urmând  studii turcice, asiatice și africane și și-a luat doctoratul în filozofie. Era de origine evreu polonez după tată dar a crescut într-o familie rusă. A locuit în regiunea Rivne, parte a Poloniei, în prezent aparținând Ucrainei. 

×