x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un deţinut a sechestrat şi violat un medic angajat într-un penitenciar din Germania

Un deţinut a sechestrat şi violat un medic angajat într-un penitenciar din Germania

09 Apr 2009   •   00:00

Un deţinut care a luat marţi ostatic o femeie psihoterapeut în penitenciarul din Straubing, din Bavaria, în sudul Germaniei, şi-a violat victima de mai multe ori înainte să îi dea drumul, relatează AFP, citând purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei.



Potrivit primelor date din anchetă, deţinutul, în vârstă de 51 de ani, "şi-a abuzat sexual victima în mai multe reprize", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului bavarez al Justiţiei, Stefan Lenzenhuber.

Psihoterapeutul, în vârstă de 49 de ani, care beneficiază de susţinere psihologică, nu a făcut încă nicio declaraţie, a precizat acesta.

Bărbatul a luat-o ostatic, marţi seară, şi s-a predat după miezul nopţii. Negociatorii poliţiei l-au convins să lase cuţitul cu care îşi ameninţa victima şi să o elibereze, a spus purătorul de cuvânt al forţelor de ordine bavareze.

Aceştia au stabilit o legătură telefonică cu deţinutul, care se afla în departamentul de servicii socio-terapeutice din penitenciar.

Bărbatul a fost dus în celula sa, unde era închis pe viaţă pentru acte cu violenţă şi pentru o crimă. Nu au fost încă stabilite motivele pentru care acesta a decis să acţioneze astfel.

Straubing este un oraş cu 45.000 de locuitori, situat pe Dunăre. Închisoarea din Straubing este cel mai important penitenciar de maximă siguranţă din land. Potrivit presei locale, o cincime din cei 850 deţinuţi au fost închişi pentru crime.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe