x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un elefant care a omorât 15 oameni riscă să fie împușcat

Un elefant care a omorât 15 oameni riscă să fie împușcat

09 Aug 2017   •   15:14
Un elefant care a omorât 15 oameni riscă să fie împușcat

Un elefant care a omorât 15 persoane în estul Indiei, de-a lungul unei luni, poate fi ucis în câteva zile, dacă nu este ținut sub control, conform declarției unui oficial, scrie The Guardian.

Mai mulți vânători s-au adunat în Jharkhand, miercuri, după ce o altă persoană a căzut victima elefantului. Persoana a fost călcată în picioare și a murit pe loc, marți seară.

Elefantul a călcat patru persoane în Bihar în luna martie, înainte să treacă în Jharkhand, unde a omorât alte 11 persoane.

„Sătenii trăiesc cu frică, în special tribul Pahari, care locuiește în zona de deal a regiunii, pe unde colindă elefanții. Ceva trebuie făcut.”, a declarat liderul statului pentru conservarea faunei sălbatice și a pădurilor, LR Singh.

„Avem o echipă de experți și vânători aici cu noi. Ne gândim la o soluție... una dintre acestea fiind împușcarea animalului. Însă aceasta este ultima soluție și vom face un apel în două sau trei zile.”, a mai spus acesta.

Elefanții omoară în jur de 60 de persoane în fiecare an în împădurita Jharkhand, a mai menționat Singh.

Violențele dintre elefanți și oameni sunt în creștere, întrucât vaste porțiuni din pădure sunt tăiate de oameni pentru așezări sau industrie.

×
Subiecte în articol: elefant india jharkhand