x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un episod din "The Simpsons", cu vocea lui Michael Jackson, retras de la difuzare

Un episod din "The Simpsons", cu vocea lui Michael Jackson, retras de la difuzare

08 Mar 2019   •   14:10
Un episod din "The Simpsons", cu vocea lui Michael Jackson, retras de la difuzare

Un episod mai vechi din serialul animat "The Simpsons", ce include un personaj a cărui voce era asigurată de cântăreţul Michael Jackson, a fost retras de la toate difuzările sale viitoare, a dezvăluit unul dintre producătorii show-ului, după ce HBO a transmis recent un documentar despre presupuse abuzuri sexuale ce ar fi fost comise de starul pop asupra unor minori, informează Reuters. 
"În mod clar, am simţit că aceasta era singura alegere pe care puteam să o facem", a declarat producătorul de televiziune James L. Brooks, citat de The Wall Street Journal. 
Celebrul serial animat "The Simpsons" a inclus o apariţie specială a cântăreţului Michael Jackson în 1991, în al treilea sezon al său, într-un episod intitulat "Stark Raving Dad". 
Michael Jackson a asigurat vocea unui personaj internat într-un spital psihiatric şi care credea că era starul pop. 
În documentarul "Leaving Neverland", difuzat de HBO în două părţi, duminică şi luni, doi bărbaţi adulţi au spus că s-au împrietenit în copilărie cu Michael Jackson şi că au fost agresaţi sexual de acesta atunci când ei aveau vârstele de şapte, respectiv 10 ani, la începutul anilor 1990.
După difuzarea acestui documentar, dezvăluirile făcute de cei doi protagonişti au provocat un val de oroare şi de neîncredere în rândul opiniei publice mondiale. 
Anumite posturi de radio din Canada şi Olanda au încetat să mai difuzeze cântecele lui Michael Jackson. 
Reprezentanţii familiei Jackson au spus că documentarul "Leaving Neverland" şi acoperirea mediatică a acuzaţiilor formulate în acest film împotriva starului reprezintă "un linşaj public" şi că artistul a fost "100% nevinovat". 
Fondul care administrează averea cântăreţului a dat în judecată postul HBO în luna februarie, spunând că documentarul încalcă un contract prin care postul TV prin cablu se angajase să nu îl discrediteze pe starul pop. 
Michael Jackson, care a murit în 2009, a fost achitat în 2005 într-un proces în care a fost acuzat că a molestat sexual un adolescent de 13 ani - fără legătură cu documentarul prezentat de HBO - în ferma sa Neverland din California. În 1994, artistul a încheiat o înţelegere cu părinţii altui adolescent de 13 ani la finalul unui proces în care era acuzat de abuz sexual. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: the simpsons Michael Jackson