x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un "Fritzl" britanic şi-a violat fiicele timp de 35 de ani

Un "Fritzl" britanic şi-a violat fiicele timp de 35 de ani

de Sînziana Stancu    |    10 Mar 2010   •   00:00
Un "Fritzl" britanic şi-a violat fiicele timp de 35 de ani
Sursa foto: /dailymail.co.uk
0-115788-frizlbritanic.jpgUn nou caz şocant, asemănător celui al austriacului Josef Fritzl, care îşi violase timp de 28 de ani fiica pe care o ţinea ascunsă într-un beci, s-a repetat în Marea Britanie.

Tragedia este că bărbatul de 57 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit şi nici măcar menţionat cu iniţiale, a comis toate aceste abuzuri chiar sub nasul serviciilor sociale, care aveau datoria să ocrotească minorii şi familia, dezvăluie Daily Mail, care publică o fotografie "fără faţă" a tatălui nemernic.

În cei 35 de ani cât criminalul şi-a violat sistematic cele două fiice, le-a lăsat însărcinate de 18 ori, iar ele au născut şapte copii şi au îndurat "un regim îngrozitor de bătăi şi arsuri pe piele", mai dezvăluie publicaţia britanică, citând surse ale anchetei făcute asupra acestui caz.
Nu mai puţin de 28 de agenţii ale serviciilor sociale şi peste 100 de reprezentanţi ai acestora au vizitat domiciliul bărbatului, însă nu au făcut nici un raport despre ceea ce aflaseră că s-ar petrece acolo, pentru că nu aveau dovezi clare şi suficiente şi se temeau să nu fie daţi în judecată dacă ar fi luat vreo măsură sau ar fi făcut vreo acuzaţie la adresa bărbatului fără a dispune de probe evidente.


CONDAMNAT PE VIAŢĂ

Nemernicul avea şi obiceiul de a-şi schimba domiciliul de îndată ce îşi dădea seama că ar putea fi descoperit de serviciile sociale. În 35 de ani, el s-a mutat de 67 de ori. A început să-şi violeze fiicele când una dintre ele avea 8 ani, iar cealaltă, 10. Când încercau să-i opună rezistenţă, erau bătute crunt şi torturate, una dintre metode fiind provocarea de arsuri pe piele şi pe ochi cu o flacără alimentată de o minibutelie cu gaz.

Vecinii care bănuiau că se întâmplă lucruri groaznice în casa bărbatului au sesizat în zadar serviciile sociale, pentru că aceastea nu au avut curajul niciodată să facă o anchetă temeinică sau să informeze Poliţia. În final, cazul a fost dezvăluit chiar de victime. În noiembrie 2008, a început procesul criminalului, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Cât priveşte serviciile sociale britanice, nici unul dintre angajaţii acestora nu a fost sancţionat pentru eşecul de a proteja familia criminalului. În schimb, victimele au primit scuze "ceremonioase" din partea autorităţilor sociale.

×
Subiecte în articol: externe