x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un jurnalist american susţine că CIA a drogat locuitorii unui sat din Franţa

Un jurnalist american susţine că CIA a drogat locuitorii unui sat din Franţa

19 Mar 2010   •   00:00

Ziaristul american susţine că CIA a drogat cu LSD un întreg sat din sudul Franţei. Ipoteza-şoc a fost publicată deja într-o carte şi este susţinută cu documente secrete ale Agenţiei Centrale de Informaţii din Statele Unite. Totul s-a întâmplat în urmă cu o jumătate de secol. Atunci, oamenii din respectiva localitate au început să aibă halucinaţii, porniri criminale sau tentative de suicid. Totul, în decurs de câteva ore.



A rămas în istorie ca "blestemul din Pont-Saint-Esprit". În august 1951, aproape toţi locuitorii pitorescului sat din sudul Franţei au început să se comporte bizar. Au avut loc atrocităţi greu de imaginat. Nişte băieţi au încercat să-şi sugrume mamele, un bărbat şi-a tăiat singur pieptul cu un cuţit de măcelar şi mulţi alţii erau convinşi că sunt atacaţi de fiare sălbatice.

Multă vreme s-a crezut că totul a fost din cauza pâinii. S-a descoperit că făina de la brutăria din sat era infestată. Cu ce? Asta a rămas o enigmă.

La o jumătate de secol de atunci, un jurnalist american susţine că are cheia misterului. A găsit-o, spune el, în nişte documente secrete ale CIA.

Scopul experimentului era testarea unei noi arme. Dar, jurnalistul susţine că armata americană se gândea la utilizarea drogului în războaie.

Ziaristul american susţine că au existat nenumărate asemenea experimente criminale, cele mai multe în Europa. Însă istoricii nu sunt prea convinşi de scenariile lui şi cer dovezi mai solide.



Antena3

×
Subiecte în articol: externe