x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un ministru israelian cere sancţiuni mai dure împotriva Iranului şi a Coreei de Nord

Un ministru israelian cere sancţiuni mai dure împotriva Iranului şi a Coreei de Nord

05 Apr 2009   •   00:00

Ministrul israelian al Cooperării Regionale, Sylvan Shalom, a cerut duminică înăsprirea sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului şi a Coreei de Nord, după lansarea unui controversat satelit nord-coreean, informează AFP.



"Lansarea acestei rachete constituie o ameninţare pentru stabilitatea mondială. Comunitatea internaţională trebuie să ia măsuri mult mai dure împotriva Iranului, avem nevoie de asemenea de o acţiune rapidă pentru a pune capăt ameninţării care vine din partea Coreei de Nord", a precizat Shalom, care este al doilea în ierarhia Guvernului.

"Sancţiunile trebuie să fie severe şi substanţiale (...). Toate măsurile trebuie luate ca toată lumea să înţeleagă că regulile jocului se schimbă şi ca ţări precum Coreea de Nord sau Iranul să nu poată decidă aceste reguli", a adăugat Shalom.

Coreea de Nord a efectuat duminică o lansare controversată, menţionând plasarea pe orbită a unui satelit civil de telecomunicaţii. Washingtonul şi aliaţii săi au afirmat însă că ar fi vorba despre o rachetă cu rază lungă de acţiune.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat marţi Iranul, cu ocazia prezentării Guvernului său în Parlament, afirmând că "un regim radical dotat cu arma nucleară constituie cel mai mare pericol pentru umanitate şi pentru Israel".

Israelul şi ţările occidentale bănuiesc Iranul că ar încerca să construiască arma atomică şi rachete cu rază medie şi lungă de acţiune.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe