x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un politician din Egipt a demisionat din Parlament după ce s-a descoperit că-şi făcuse operaţie estetică la nas

Un politician din Egipt a demisionat din Parlament după ce s-a descoperit că-şi făcuse operaţie estetică la nas

06 Mar 2012   •   15:27
Un politician din Egipt a demisionat din Parlament după ce s-a descoperit că-şi făcuse operaţie estetică la nas

Politicianul egiptean Anwar Bilkimy a demisionat din Parlament si din partidul sau ultra-conservator Salifi Nour, dupa ce a iesit la iveala ca si-a facut o operatie estetica la nas, pe care a incercat s-o ascunda mintind ca ranile au fost cauzate de un atac la adresa sa.

Anwar Bilkimy afirmase, initial, ca a fost atacat, batut si jefuit pe strada, motiv pentru care nasul sau are urme de rani. Povestea sa a fost demontata de doctori, insa, care si-au dat seama ca nasul lui Anwar nu are urme de agresiune, ci de bisturiu.

Islamistii ultra-conservatori, din randul carora face parte si Anwar Bilkimy, nu privesc deloc cu ochi buni operatiile estetice, considerate a fi o mutilare a operei lui Dumnezeu.

In plus, Anwar Bilkimy trebuie sa dea socoteala si politiei pentru marturie falsa. Pentru a-si ascunde operatia estetica, acesta afirmase in plangerea facuta la politie ca a fost oprit si batut de mai multi oameni inarmati, care l-ar fi jefuit si de 100.000 de lire egiptene (aproximativ 12.500 de euro).

Mai mult, parlamentarul a sustinut ca a intrat in coma in urma bataii, fapt care a justificat si internarea sa in spital.

In timpul in care a fost internat, Anwar Bilkimy a fost vizitat de colegi, povestea sa trezind si interesul mass-media locale, care au acoperit pe larg cazul parlamentarului batut si jefuit.

Fotografiile cu Anwar Bilkimy bandajat pe patul de spital au trezit si un intens val de simpatie printre egiptenii de rand.

Povestea parlamentarului a fost insa demontata de doctorul Mahmoud Nassef, care si-a dat seama ca ranile de la nasul lui Bilkimy sunt facute de bisturiu.

Purtatorul de cuvant al partidului Salifi Nour, Nader Bakar, a declarat ca Bilkimy a incalcat regulile formatiunii si i-a patat reputatia.

"Partidul Nour pune accent pe etica, or in aceasta situatie ne confruntam cu minciuni de neacceptat", a spus Bakar.

Ulterior, Anwar Bilkimy a cerut scuze in mod public pentru ceea ce a facut.

"Eu, Anwar Bilkimy, recunosc ca afirmatiile mele potrivit carora am fost atacat au fost false. Pentru acest motiv demisionez din partidul pe care l-am facut de rusine si, de asemenea, din functia mea de parlamentar", a precizat acesta intr-un comunicat.

×