x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un polonez, pus sub acuzare pentru că i-a vândut substanţe chimice periculoase lui Breivik

Un polonez, pus sub acuzare pentru că i-a vândut substanţe chimice periculoase lui Breivik

28 Iul 2011   •   05:29
Un polonez, pus sub acuzare pentru că i-a vândut substanţe chimice periculoase lui Breivik

Lukasz Mikus a fost pus sub acuzare pentru ca a vandut substante chimice potential periculoase teroristului norvegian Anders Behring Breivik, potrivit cotidianului norvegian Dagbladeta care-l citeaza pe procurorul polonez Malgorzapa Klaus. Mikus risca pana la opt ani de detentie.

"Nu puteam sa stiu ca Anders Behring Breivik avea planuri sa foloseasca susbtantele chimice pentru a produce o bomba. Nitritul de sodiu este adesea utilizat ca aditiv pentru a prelungi valabilitatea produselor din carne, iar pulberea de aluminiu este un elemnt care poate fi folosit, de exemplu, la ridica gradul de durabilitate al vopselei. Intreaga poveste se transforma intr-un cosmar de proportii pentru mine. Mi-au luat computerul si telefonul mobil pentru a fi investigate. N-am nimic de ascuns. Nu vor gasi decat listele de clienti si comenzile", a declarat Lukasz Mikus intr-un interviu pentru Dagbladet.

Intrebat daca va continua aceasta afacere, daca va fi gasit nevinovat, Mikus a raspuns afirmativ: "Bineinteles ca da. Sunt chimist cu diploma, iar afacerea merge foarte bine. Ce altceva sa fac?"

Breivik, in varsta de 32 de ani, a recunoscut ca a comis atentatul de la Oslo, soldat cu moartea a cel putin opt persoane, si ca a deschis focul pe insula Utoya, omorand cel putin 68 de oameni.

×