x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria propune cote de refugiați globale la Adunarea Generală a ONU

Ungaria propune cote de refugiați globale la Adunarea Generală a ONU

28 Sep 2015   •   21:02
Ungaria propune cote de refugiați globale la Adunarea Generală a ONU
Sursa foto: Foto: MTI

Ungaria va propune introducerea unor cote de refugiaţi globale la actuala sesiune anuală a Adunării Generale a ONU, astfel încât puterile mondiale care au avut un rol în destabilizarea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord îşi vor asuma şi partea de povară reprezentată de migraţia ilegală, a declarat luni, pentru MTI, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, aflat la New York.

Szijjarto, care se va adresa sâmbătă în plenul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, a afirmat că Europa nu s-a confruntat, după Al Doilea Război Mondial, cu atât de multe provocări ca în prezent, în opinia sa criza migranţilor fiind 'probabil' cea mai semnificativă problemă căreia lumea trebuie să îi facă faţă.

''Din punctul nostru de vedere, doar Europa este expusă unei mari presiuni migraţioniste pentru că ea este înconjurată de regiuni instabile, care pot duce la 30-35 de milioane de persoane care să se îngrămădească la graniţele noastre'', a explicat ministrul ungar.

El a adăugat că în prezent trăiesc de pe urma ajutoarelor umanitare 8 milioane de persoane în Irak, 12 milioane în Siria şi alte peste 12 milioane în Africa subsahariană.

În aceste condiţii, nu este corect ca doar Europa să suporte povara migranţilor, întrucât alte puteri globale sunt responsabile pentru deciziile care au adus instabilitate în respectivele regiuni, a menţionat şeful diplomaţiei ungare.

×
Subiecte în articol: imigranti Peter Szijjarto