x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unguent MRU, frate de alifii cu Saakaşvili. Injecţii cu BOTOX şi epilări de 500.000 de dolari

Unguent MRU, frate de alifii cu Saakaşvili. Injecţii cu BOTOX şi epilări de 500.000 de dolari

16 Aug 2014   •   22:23
Unguent MRU, frate de alifii cu Saakaşvili. Injecţii cu BOTOX şi epilări de 500.000 de dolari

Procuratura din Georgia instrumenteaza si un dosar de deturnare de fonduri impotriva fostului presedinte Mihail Saakasvili. El era deja cercetat pentru "abuz de putere" pentru reprimarea violenta a unei manifestatii a opozitiei in 2007.

Acum este acuzat ca a cheltuit fara justificare din bugetul de stat al Georgiei o suma de 5 milioane de euro. Procurorii declara ca exista probe certe in dosar.
Purtatorul de cuvant al procurorului general, citat de Interfax, a precizat ca Saakasvili a cheltuit numai pe tratamente estetice extravagante aproape o jumatate de milion de dolari.

Injectiile cu Botox si epilarile facute in clinici din vestul Europei au costat bugetul de stat in perioada 2009-2012 circa 450 000 de dolari, de tratament benefiicind presedintele dar si familia.

Saakasvili neaga aceste acuzatii, declarand ca nu exista documente care sa probeze deturnarea de fonduri. O declaratie a Departamentului de Stat al SUA a exprimat la inceputul lunii august ingrijorari pentru aceste actiuni ale procurorilor sperand ca procedura judiciara se va desfasura corect fata de Mihail Saakasvili.

Fostul presedinte pro-occidental al Georgiei se afla in exil in Statele Unite dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale in noiembrie 2013. In Romania presa a descoperit ca in scurtul mandat de premier, Mihai Razvan Ungureanu a cheltuit bani publici pe produse cosmetice de lux, bauturi alcoolice fine, tigari si alimente exotice, facturile fiind decontate de serviciul de protocol al guvernului. De aici i se trage porecla de Unguent.

×