x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungureanu menţine principalele orientări ale fostului guvern

Ungureanu menţine principalele orientări ale fostului guvern

de Sînziana Stancu    |    09 Feb 2012   •   21:00

Parlamentul a dat votul de incredere noului guvern al Romaniei, des­chi­zand astfel calea investiturii oficiale a acestuia. Guvernul condus de premierul de­semnat Mihai Razvan Ungureanu a obtinut 237 de voturi pentru si nu­mai doua impotriva, in timp ce ma­jo­ritatea parlamentarilor din opozitie nu au participat la vot, scrie agentia France Presse.

'Sper sa nu va dezamagesc niciodata, chiar daca voi avea o misiune di­f­icila de indeplinit', a declarat noul pre­mier de la tribuna Parlamentului, ime­diat dupa anuntul oficial al rezultatului votutlui, continua agentia franceza de presa, care mai preci­zea­za ca 'a ramas neschimbata coalitia aflata la putere, compusa din PDL, UDMR si UNPR'. Aceeasi agentie de presa remarca si faptul ca Un­gu­rea­­nu a afirmat ca noul sau guvern 'va metine principa­lele directii ale pre­cedentului Execu­tiv de centru-dreapta, in special in ce­ea ce priveste eco­no­mia si politica ex­terna'.

In acest sens, noul premier a spus ca ar pu­tea lua in calcul si o cres­tere 'prudenta' a salariilor din sec­torul public si a pensiilor, daca evo­lutia eco­no­miei in­terne va permite acest lucru, iar in pri­vinta po­li­ti­cii externe, Un­gu­rea­nu a afirmat ca 'Ro­mania va urma prin­ci­palele di­rec­tii deja consacrate ale acestei po­li­tici', citand in special 'de­mer­surile pentru aderarea la spatiul Schengen pana la sfarsitul acestui an'. AFP remarca insa una din­tre pro­mi­si­unile cele mai importante facute de noul premier roman, si anume, fap­­tul ca el a declarat ca 'era­di­carea co­­ruptiei la nivel inalt constituie axa cen­­trala a guvernului sau'. Ungurea­nu s-a angajat de ase­me­ne­a sa conti­nue cu simplificarea ca­drului legislativ si administrativ pentru in vederea stimularii investitiilor si a absorbirii a 20% din fondurile eu­ro­pene acordate Bucurestiului, pana la sfarsitul acestui an.

×
Subiecte în articol: externe