x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre suspecții pentru crimele de la Bucea: Aţi înnebunit cumva?

Unul dintre suspecții pentru crimele de la Bucea: Aţi înnebunit cumva?

03 Mai 2022   •   14:36
Unul dintre suspecții pentru crimele de la Bucea: Aţi înnebunit cumva?
Sursa foto: Agerpres

Unul dintre cei 10 soldați ruși acuzați de autoritățile ucrainene că ar fi comis crimele de la Bucea spune că nu face parte din armata rusă și nu a fost implicat în masacru, scrie EFE.

''Eu nu activez în Garda Naţională rusă, aţi înnebunit cumva?'', a declarat Serghei Koloței pe canalul Telegram ''Mozhem obiasnit'', apărut ca urmare a proiectului de investigaţie ''Open Media'', blocat de Rusia în 2021.

Procuratura Generală de la Kiev spune că acesta ar fi comandantul unei unităţi Rosgvardia, Garda Naţională Ruă, şi este suspect pentru uciderea a 4 bărbați neînarmați și torturarea unui civil. Instituția își bazează acuzațiile pe filmări ale camerelor de securitate, care îl arată în timp ce ar fi trimis bunuri furate în oraşul Ulianovsk, din vestul Rusiei.

El a declarat presei ruse că locuiește în Belarus, nu este cetățean rus și nu a mai fost de mulți ani în Ucraina. Autoritățile din Belarus au confirmat că acesta s-a aflat la sediul unei companii de livrări, acolo unde a fost filmat de camerele de securitate ucrainene dar el a insistat că nu are legătură cu militarii care se aflau acolo. 
''Este un oficiu poştal unde oricine poate trimite un pachet, cui vrea şi unde vrea'', a spus Koloței.

Ziariști de la portalul independent belarus Zerkalo, apărut după interzicerea portalului Tut.by, a discutat cu mai mulți prieteni şi rude ale acestuia iar bărbatul din imagini este într-adevăr Koloței. El locuiește în Mazir, oraș din Belarus aflat la distanță de circa o oră de frontiera cu Ucraina. 

Serghei Koloței are 35 de ani, locuiește în Mazir dintotdeauna și este inginer într-o fabrică. În timpul campaniei militare ruse în Ucraina, el s-a aflat în orașul natal, potrivit mai multor martori, citați de site-ul Zerkalo. Aceștia au declarat că l-au vazut zilnic mergând la muncă sau la plimbare cu fiul său. Apropiații acestuia spun că el n-ar fi fost niciodată în vreo armată și nu are relații cu securitatea din Ucraina sau Rusia. 
 

×
Subiecte în articol: bucea serghei kolotei