x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Fiica ideologului lui Vladimir Putin a fost ucisă. Ucraina neagă implicarea în atentat

UPDATE Fiica ideologului lui Vladimir Putin a fost ucisă. Ucraina neagă implicarea în atentat

21 Aug 2022   •   14:18
UPDATE Fiica ideologului lui Vladimir Putin a fost ucisă. Ucraina neagă implicarea în atentat
Sursa foto: Daria Dughina/antena3

Daria Dugina a fost ucisă, sâmbătă seara, într-un atentat cu mașină capcană, la periferia Moscovei, transmite Comitetul de Investigaţii al Rusiei (CIR). Ucraina neagă implicarea în acest incident.

UPDATE2 Un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a negat implicarea Kievului în atentatul asupra Dariei Dughina, scrie EFE.

"Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist", a spus  Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii șefului statului ucrainean, într-o intervenţie televizată.

UPDATE Daria Dughina se afla la volanul unui autovehicul marca Toyota Land Cruiser. Explozia s-a produs sâmbătă seara la ora locală 21:00.

Aleksandr Dughin și fiica sa au participat la un festival iar la plecare acesta și-a schimbat în ultimul moment decizia de a pleca acasă împreună cu fiica sa, urcându-se într-o altă mașină, potrivit Rossiskaia Gazeta.

Daria Dughina, cunoscută sub numele de Platonova, are circa 30 de ani, a fost jurnalist și analist politic. Ea susținea ideile tatălui său. A fost demarată o anchetă pentru omucidere. 

Tatăl fetei susține unificarea teritoriilor rusofone, printre care și Ucraina. 

Totodată, Departamentul de Finanțe al SUA a transmis o declarație, în luna martie 2022, prin care Daria Dughina, redactor-şef al site-ului United World International, era acuzată că dezinformează, după ce a apreciat că Ucraina va dispărea dacă va face parte din NATO. Ea a fost inclusă pe lista de sancțiuni a SUA.

De asemenea, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk (DNR), din estul Ucrainei, Denis Puşilin, a acuzat forţele ucrainene pentru atentat. "Teroriştii regimului ucrainean au încercat să-l lichideze pe Aleksandr Dughin, dar au aruncat-o în aer pe fiica lui", a scris acesta pe Telegram.

Și senatorul rus Andrei Klişas a calificat atentatul drept un "atac inamic" şi a cerut aducerea în faţa justiţiei a autorilor.

ȘTIRE INIȚIALĂ Daria Dugina, fiica influentului filozof rus Aleksandr Dugin, ar fi fost ucisă sâmbătă, când mașina în care se afla a explodat în regiunea Moscovei, a anunțat agenția de presă de stat rusă TASS, citată de CNN.

Andrei Krasnov, șeful mișcării sociale Orizont rusesc, a spus că Dugina a fost ucisă. Mașina sa a luat foc în urma unei explozii.

Când Dugina „a virat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, a avut loc o explozie, iar mașina a luat foc imediat”, a declarat Krasnov.

„Flăcările au cuprins-o complet. Ea a pierdut controlul, deoarece conducea cu viteză mare și a zburat pe partea opusă a drumului”, a adăugat acesta.

Krasnov a mai spus că o cunoștea personal pe Dugina iar mașina în care călătorea aceasta aparținea tatălui ei.

Aleksandr Dugin este un ideolog rus de extremă dreapta, creditat ca fiind arhitectul sau „ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina. Se presupune că are o influență semnificativă asupra președintelui rus Vladimir Putin și este descris frecvent ca fiind „Creierul lui Putin”.

Fiica lui, Daria, s-a născut în 1992 și a studiat filosofia la Universitatea de Stat din Moscova, potrivit TASS.

×