x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia a fost extubat

UPDATE Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia a fost extubat

26 Mai 2021   •   13:16
UPDATE Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia a fost extubat
Sursa foto: Sursa: Hepta

Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, copilul de 5 ani, a fost extubat. Medicii spun că acesta a deschis ochii.

„Trezirea continuă și în urmă cu puțin timp a fost extubat”, spune medicul Giovanni La Valle, conform Agenției ANSA.

Rezonanța magnetică la care a fost supus nu a scos la iveală nicio afecțiune neurologică, nici la creier, nici la trunchiul cerebral.

Prognosticul rămâne însă rezervat, dar medicii vorbesc despre un „optimism precaut”.

La grădinița unde mergea Eitan toată lumea se roagă pentru el. „Suntem copleșiți de ceea ce s-a întâmplat. Le-am cerut tuturor părinților să fie aproape de copilul israelian cu rugăciuni. Azi ne rugăm pentru el în toată școala. Îi cerem Domnului să fie aproape de micul Eitan, să îi dea pace, recuperare rapidă și consolare. Îi cerem lui Dumnezeu să-l facă să simtă îmbrățișările, așa cum l-a îmbrățișat tatăl său pentru a-l proteja în timpul teribilei”, spune Paola Canziani, directorul grădiniței „Maddalena di Canossa” din Pavia.

„Numele său în ebraică înseamnă putere. Cred că în acest cuvânt trebuie să găsim cu adevărat forța de a depăși acest moment dureros”, a declarat președintele regiunii Piemont, Alberto Cirio.

Accidentul s-a petrecut duminică în regiunea italiană Piemont, la vest de Lacul Maggiore, pe o linie care leagă orașul turistic Stresa de Muntele Mottarone de 1.500 de metri înălțime.

Un inginer, directorul serviciului și un șef operativ au fost arestați. Anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranță a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue. Procurorul Bossi a spus că, pentru a evita blocajele telecabinei, sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, ceea ce înseamnă că atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgență nu a putut fi activat.

Telecabina se îndrepta din orașul Stresa pe muntele Mottarone când s-a produs accidentul. Singurul supraviețuitor este un copil de 5 ani, care și-a pierdut ambii părinți, un frate mai mic și pe străbunicii materni.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, copilul de 5 ani, se trezește. Prognosticul medicilor rămâne rezervat. Copilul și-a pierdut tatăl, mama, frățiorul de 2 ani și pe străbunicii materni.

Începe procesul de trezire a lui Eitan Moshe Biran, în vârstă de 5 ani, singurul supraviețuitor al masacrului din Stresa, internat în secția de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita, scrie „La Stampa”.

„A petrecut o noapte liniștită și condițiile sale sunt stabile. Acest lucru a determinat echipa de medici să înceapă procesul de trezire a copilului, care constă în reducerea medicamentelor”, declară medicul Giovanni La Valle.

Medicii subliniază și aspectul psihologic: „Copilul trebuie să aibă sprijinul psihologilor atât în ​​timpul trezirii, cât și după trezire. Echipa noastră de psihologi, experți și specializați în aceste cazuri s-a pregătit și va sprijini echipa de anesteziști în timpul trezirii. Mai târziu vor avea grijă atât de copil, cât și de familie”.

Prognosticul medicilor rămâne rezervat. Doctorul Giorgio Ivani, directorul secției de anestezie și resuscitare pediatrică a spitalului, vorbește despre un „optimism precaut”.

În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbușit în pădure, tatăl și mama lui Eitan, Amit și Tag, fratele Tom de doi ani și străbunicii au murit.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident teleferic