x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Tensiuni ruso-române. Moscova acuză autoritățile de la București pentru furnizarea de armament Ucrainei

UPDATE Tensiuni ruso-române. Moscova acuză autoritățile de la București pentru furnizarea de armament Ucrainei

13 Mai 2022   •   16:14
UPDATE Tensiuni ruso-române. Moscova acuză autoritățile de la București pentru furnizarea de armament Ucrainei
Sursa foto: Agerpres

Moscova respinge ca nemotivată decizia României de expulzare a unor diplomați ruși și acuză autoritățile de la București că trimit armament în Ucraina.

 

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat astăzi la sediul Ministerului rus de Externe pentru a i se comunica expulzarea a 10 diplomați români, transmite instituția.

Măsura reprezintă un răspuns la decizia României din 5 aprilie, care a declarat personae non gratae 10 diplomați ruși, și pe  care partea rusă o consideră "nemotivată".

"Partea rusă respinge cu hotărâre încercările nefondate ale părţii române de a pune pe seama Rusiei vina pentru crime de război în Ucraina şi condamnă linia Bucureştiului de albire a nelegiuirilor comise de batalioanele naţionaliste împotriva populaţiei civile, precum şi pentru furnizarea de arme, echipamente şi alt fel de asistenţă regimului de la Kiev", transmite MAE rus.

ȘTIRE INIȚIALĂ Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie acțiunea similară a României din la 5 aprilie 2022, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

MAE reaminteşte că decizia autorităților române a avut la bază activitățile şi acțiunile celor 10 persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961

„MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, se arată în finalul comunicatului.

×
Subiecte în articol: Rusia diplomati romani expulzati