x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE VIDEO SUA s-a oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski. Răspunsul președintelui: Nu depunem armele

UPDATE VIDEO SUA s-a oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski. Răspunsul președintelui: Nu depunem armele

26 Feb 2022   •   09:40
UPDATE VIDEO SUA s-a oferit să ajute la evacuarea lui Volodimir Zelenski. Răspunsul președintelui: Nu depunem armele
Sursa foto: Presidency of Ukraine

Președintele Volodimir Zelenski, transmite, în această dimineață, un nou mesaj de pe străzile Kievului: „Nu depunem armele”.

"Buna dimineata tuturor, ucraineni!

Apar tot mai multe știri în care se spune ca indemn sa renunțăm la arme și la apărarea tarii noastre si sa retragem armata.

Eu sunt aici, ne vom apara Patria, pentru ca armele/apararea noastra este dreptatea noastra, iar dreptatea noastra consta în aceea ca acesta este pământul nostru, este Ucraina noastra, sunt copiii noștri. Iar noi ii vom apara. Asta e tot ce am vrut sa va spun.  Trăiască Ucraina", a transmis Zelenski pe Twitter. 


 

El le cere oamenilor să nu creadă în știrile false. Pe chipul președintelui se vede oboseală iar oamenii îi transmit  că este „cel mai bun președinte din lume”.

ȘTIRE INIȚIALĂ Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, din Kiev pentru a scăpa de amenințările la adresa vieții sale, dar acesta a refuzat până acum să plece, scrie The Guardian, citând Washington Post.

Zelenski s-a angajat să rămână în Ucraina, conștient că este „inamicul nr. 1" al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2.

Citând oficiali americani și ucraineni, Washington Post a relatat că agențiile de informații americane, inclusiv directorul CIA în timpul unei vizite în Ucraina în ianuarie, l-au avertizat pe Zelenski de amenințarea la adresa siguranței sale timp de mai multe săptămâni.

Informațiile de la acea vreme sugerau că echipele de asasini ruși s-ar fi aflat deja în Kiev.

„L-am avertizat nu numai de amenințarea invaziei rusești, care acum este o realitate, ci și de amenințarea la adresa sa personală", a declarat Adam B. Schiff (D-Calif), președintele Comitetului pentru Informații din Camera Reprezentanților: „suntem pregătiți să îl ajutăm în orice fel".

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski