x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Bill şi-a intensificat forţa

Uraganul Bill şi-a intensificat forţa

19 Aug 2009   •   00:00

Uraganul Bill, primul din sezonul 2009 din Oceanul Atlantic, a trecut la categoria 3, cu rafale de vânt de peste 205 kilometri pe oră, şi este considerat în prezent un uragan major, a anunţat, marţi seară, Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), din Miami, Florida, informează AFP.



"Bill s-a intensificat şi rafalele de vânt ating în prezent aproape 125 de mile pe oră", adică 205 kilometri pe oră, a precizat NHC. Aceste condiţii fac din "Bill un uragan de categorie 3 pe scara Saffir-Simpson a uraganelor", adaugă centrul.

Uraganele majore sunt cele care ating nivelul 3 (peste 178 de kilometri pe oră) sau mai mult, pe scara Saffir-Simpson, care numără cinci categorii.

Meteorologii Centrului Naţional pentru Uragane au menţionat că Bill ar urma să se menţină pe această traiectorie în următoarele zile. Uraganul ar urma să treacă pe lângă Antile, evitând Martinica şi Guadelupa şi abătându-se spre nord, în direcţia coastelor americane şi a Insulelor Bermude.

Insulele Bermude ar putea fi lovite de uragan înaintea sfârşitului de săptămână, potrivit experţilor de la NHC. Sezonul uraganelor durează de la 1 iunie până la 30 noiembrie.

×
Subiecte în articol: externe