x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen merge în Lampedusa, insula italiană invadată de migranți

Ursula von der Leyen merge în Lampedusa, insula italiană invadată de migranți

de Redacție Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   09:20
Ursula von der Leyen merge în Lampedusa, insula italiană invadată de migranți
Sursa foto: Hepta

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa duminică la Lampedusa. Insula italiană se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de migranți, iar localnicii și premierul Italiei au cerut ajutorul UE.

„Președintele Von der Leyen se va deplasa mâine la Lampedusa la invitația premierului italian Meloni", a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, pe patforma X.

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a cerut vineri ca Uniunea Europeană să acționeze în comun „cu o misiune navală dacă este necesar" pentru a împiedica migranții din Africa de Nord să traverseze Mediterana.

Aproape 126.000 de migranți au sosit în Italia până în prezent în acest an, aproape dublu față de aceeași dată din 2022. Lampedusa este zona cea mai aglomerată. Mii de migranți au ajuns în această săptămână, depășind populația permanentă a insulei.

Miniștrii de Interne ai Franței, Germaniei și Italiei, precum și unii reprezentanți ai UE au discutat sâmbătă, la telefon, despre problemele legate de migranți, a declarat ministrul francez Gerald Darmanin. De asemenea, Germania a decis să continue să primească migranții și refugiații care sosesc în Italia, a declarat vineri ministrul de Interne Nancy Faeser, la două zile după ce a anunțat suspendarea acordului Roma.

Zeci de locuitori din Lampedusa au protestat sâmbătă împotriva unui plan de construire de noi tabere de corturi pentru a găzdui migranți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lampedusa Ursula von der Leyen migranti