x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vacile grecilor emigrează în Bulgaria

Vacile grecilor emigrează în Bulgaria

de Sînziana Stancu    |    30 Iun 2010   •   00:00

Bulgarii din localitatea bulgară Kirkovo s-au trezit peste noapte cu mai multe cirezi de vaci venite din Grecia. Bovinele nu numai că au stârnit nemulţumirea locanicilor, dar, potrivit site-ului Novinite.com, migraţia animalelor e pe cale să provoace şi un scandal diplomatic.

Vacile şi-au băgat, la propriu, copitele în recoltele bulgarilor, făcându-le praf roşiile, în special. Localnicii au comparat invazia vacilor cu cea a lăcustelor marocane, cu care au avut de-a face în alţi ani, în aceeaşi regiune. Nici cei trei fermieri angajaţi de municipalitatea din Kirkovo nu au reuşit să domolească asaltul vacilor elene, aşa că primarul e hotărât să înceapă o "vânătoare" a bovinelor, împreună cu mai mulţi angajaţi ai municipalităţii, grăniceri şi medici veterinari, care se vor alătura fermierilor locali.

CHESTIE DE SUBVENŢII

Secretul "fenomenului" vacilor migratoare constă în subvenţiile pe care fermierii greci le primesc la începutul fiecărui an - aproximativ 700 de euro pe cap de bovină - şi care nu ajung la bietele animale, ci sunt tocaţi de proprietarii lor, care le lasă apoi pe drumuri. Primarul din Kirkovo ameninţă că dacă fermierii greci nu vor veni să-şi ridice vacile, animalele vor fi sacrificate, iar carnea lor va servi ca hrană pe gratis pentru cei mai săraci locuitori ai regiunii. 

×
Subiecte în articol: externe