x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de sinucideri la France Telecom

Val de sinucideri la France Telecom

13 Aug 2009   •   00:00

Un număr de 120-150 de salariaţi France Telecom au manifestat miercuri la Besancon, după ce încă un angajat al companiei s-a sinucis în noaptea de luni spre marţi, sindicatele atribuind aceste evenimente repetate politicii de gestionare a personalului în cadrul grupului francez de telecomunicaţii, a informat joi AFP.

Este al patrulea suicid în decurs de o lună. "Din februarie 2008, este a 20-a sinucidere care are loc în cadrul France Telecom, aşa cum a anuntat şi Observatorul pentru stres şi mobilitate forţată", un organism al sindicatelor, a declarat Patrick Ackermann, delegat al sindicatului Sud PTT. Pe lângă cele 20 de decese, au mai avut loc alte 12 tentative de sinucidere.

Nicolas G. (28 de ani), celibatar şi fără copii, de profesie tehnician, "a fost numit recent pe un post pe care îl considera foarte descalificant", a declarat Jacques Trimaille, un alt delegat Sud PTT. Tânărul nu a lăsat nici un mesaj care să îi explice gestul, "dar cauzele sunt în mod sistematic aceleaşi, anume gestionarea companiei, stresul şi condiţiile rele de muncă", a declarat sindicalistul. "În proporţie de 90% este o problemă care ţine de întreprindere", a mai spus Trimaille.

AFP a precizat că direcţiunea regională a France Telecom nu a putut oferi un comentariu imediat şi a amintit că, la 14 iulie, un alt salariat din cadrul companiei s-a sinucis la Marsilia, acuzând "suprasolicitarea de la locul de muncă" şi "managementul prin teroare". (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe