x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Şi-a construit un vârf de munte şi o vilă pe acoperişul blocului

(VIDEO) Şi-a construit un vârf de munte şi o vilă pe acoperişul blocului

13 Aug 2013   •   18:27
(VIDEO) Şi-a construit un vârf de munte şi o vilă pe acoperişul blocului

Un profesor de medicină tradiţională, îmbogăţit datorită unui lanţ de centre de acupunctură, şi-a construit nu doar o vilă, dar şi un vârf de munte pe acoperişul unui bloc de 26 de etaje din Beijing, informează CNN. Autorităţile l-au somat acum să demoleze bizara construcţie, după ce vecinii au depus numeroase plângeri, iar unii chiar s-au mutat de disperare.

Proprietarului, pe nume Zhang Biqing, i s-a acordat un termen de 15 zile pentru a demola structura de 800 de metri pătraţi. Profesorul nu a putut fi găsit acasă, astfel că ordinul i-a fost lipit de uşă.

Locatarii blocului spun că vârful de munte şi vila de pe acoperiş au fost ridicate treptat, începând cu anul 2007, însă, în ciuda plângerilor lor, autorităţile s-au sesizat abia când imaginile cu structura au devenit virale pe reţelele de socializare.

"Mulţi locatari s-au mutat de la etajele superioare. Le era teamă. Şi-au vândut apartamentele şi au plecat", spune Zhang Li, care are un apartament la etajul 25.

"De ani de zile face un zgomot infernal şi a blocat ascensoarele tot cărând pietre. Evident că nu este o construcţie sigură. Cu toţi bolovanii de pe acoperiş, ce s-ar întâmpla dacă ar fi un cutremur?", a povestit Zhang Li.

Locatarii s-au plâns că vârful de munte de pe acoperiş a cauzat crăpături în pereţii blocului, provocându-se indundaţii atunci când plouă. Alţi vecini, sub protecţia anonimatului, au declarat că profesorul Zhang Biqing nu a fost deranjat de autorităţi pentru că face parte din Consiliul Politic Consultativ al Poporului, o importantă instituţie politică din China.

"Chiar dacă ai bani, dacă nu ai şi relaţii nu poţi să faci aşa ceva", a spus Zhang Li, vecinul de jos al profesorului. 

Vilă pe vârf de munte, pe acoperişul unui bloc din Beijing

×