x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vas de pescuit spaniol, capturat de piraţi

Vas de pescuit spaniol, capturat de piraţi

02 Oct 2009   •   00:00

Un vas de pescuit spaniol a fost capturat, astăzi, de piraţi în largul coastelor Somaliei. "Vasul a fost capturat în această dimineaţă. Nu cunoaştem locul precis", a anunţat oficialul filialei kenyene a unui program de asistenţă pentru marinari, Andrew Mwangura.



"Nava Alakrana a fost interceptată în jurul orei 06.30 GMT (09.30 ora României)"  în apele Oceanului Indian, la jumătatea distanţei dintre Somalia şi Insulele Seychelles, a anunţat căpitanul unui alt vas de pescuit spaniol aflat în zonă, citat de AFP.

"Căpitanul vasului a lansat un semnal de alertă prin radio: «atac al piraţilor». A avut timp pentru a-şi preciza poziţia. Apoi, toate echipamentele electronice ale vasului au fost decuplate", a povestit sursa respectivă.

Alakrana este un vas de pescuit cu o lungime de circa 100 de metri, cu circa 40 de membri ai echipajului la bord, de naţionalitate spaniolă, thailandeză şi din mai multe ţări africane, a mai precizat sursa.

Informaţiile au fost confirmate de ECOTERRA, o organizaţie neguvernamentală pentru protecţia mediului, care urmăreşte în acelaşi timp şi cazurile de piraterie din largul coastelor Somaliei.

×
Subiecte în articol: externe