x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vecinii unui refugiat care s-a sinucis l-ar fi încurajat pe acesta să se arunce pe fereastră

Vecinii unui refugiat care s-a sinucis l-ar fi încurajat pe acesta să se arunce pe fereastră

23 Oct 2016   •   10:32
Vecinii unui refugiat care s-a sinucis l-ar fi încurajat pe acesta să se arunce pe fereastră
Sursa foto: wikipedia

Poliţia din landul german Thuringia investighează acuzaţii conform cărora vecinii unui refugiat care s-a sinucis l-au încurajat pe acesta să se arunce pe fereastra apartamentului în care locuia, relatează duminică DPA. 

Un somalez în vârstă de 17 ani a sărit vineri de la fereastra apartamentului în care locuia, într-un bloc din Schmoelln, localitate situată la sud de Leipzig. "Am primit informaţii că unii au asistat pur şi simplu la scenă şi chiar l-au încurajat să sară", a declarat primarul local Sven Schrade pentru postul de MDR. Aceste acuzaţii sunt în prezent investigate, a confirmat poliţia locală pentru DPA. Se crede că adolescentul somalez beneficia de tratament psihiatric şi că înainte de a se arunca în gol a produs o scenă în clădire, în timpul căreia a distrus tot ce i-a ieşit în cale. 

Primarul Sven Schrade menţionează însă într-o postare pe Facebook că dacă afirmaţiile cu care au fost creditaţi cei care au asistat la scenă sunt reale, acestea sunt "intolerabile". 

"Este demn de dispreţ, chiar inuman. Indiferent dacă cineva este refugiat sau localnic suntem cu toţii oameni. Acest lucru este atât de evident, încât nici nu ar mai trebui spus", a scris primarul. 

În cursul anului trecut, Germania a primit în jur de un milion de refugiaţi care au fugit din cauza războaielor din Orientul Mijlociu şi Africa, adaugă Agerpres.

×
Subiecte în articol: germania tentativa de sinucidere refugiat