x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Verdict - 30 de ani de inchisoare pentru soferul lui Bin Laden

Verdict - 30 de ani de inchisoare pentru soferul lui Bin Laden

de Irina Cristea    |    08 Aug 2008   •   00:00

Procurorul tribunalului militar pentru suspectii de terorism de la Guantanamo a cerut pedeapsa maxima pentru fostul sofer al teroristului saudit Osama bin Laden.



Procurorul tribunalului militar pentru suspecţii de terorism de la Guantanamo a cerut pedeapsă maximă pentru fostul şofer al teroristului saudit Osama bin Laden.

John Murphy, procurorul tribunalului militar de la baza navală din Guantanamo, unde se află suspecţii de terorism, le-a cerut astăzi judecătorilor, pentru fostul şofer al lui Bin Laden, Salim Hamdan, o pedeapsă "nu mai mică de 30 de ani de închisoare", iar dacă se poate, "chiar pedeapsa maximă ­ închisoarea pe viaţă", relatează AFP. "În cazul acesta, să se facă dreptate tuturor victimelor sprijinului material acordat terorismului", a susţinut Murphy acuzaţiile împotriva lui Hamdan, în faţa judecătorilor.

EFECT BENEFIC. "Cînd veţi examina faptele din dosar, veţi constata că ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă", a pledat procurorul acuzării în cazul şoferului lui Bin Laden. O sentinţă severă va avea "un asemenea efect benefic, încît alţii se vor gîndi d două ori înainte de a se alia cu Osama bin Laden sau cu un altul ca el", a argumentat Murphy necesitatea unei pedepse exemplare pentru unul dintre cei mai aporpiaţi complici ai teroristului saudit, pe care Statele Unite îl fac vinovat de atentatele din 11 septembrie 2001, din New York şi Washington. Hamdan a fost găsit vinovat de "sprijin material acordat terorismului", miercuri, de judecătorii de la Guantanamo. În schimb, ei au respins acuzaţia de "complot". Începînd din data de 21 iulie, Hamdan a compărut în faţa unui tribunal militar extraordianar american, care reprezintă o excepţie şi chiar o premieră după cel de-al doilea război mondial.

×
Subiecte în articol: externe