x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viena şi Berlinul cer o suplimentare cu 5 miliarde de euro a ajutorului pentru refugiaţi

Viena şi Berlinul cer o suplimentare cu 5 miliarde de euro a ajutorului pentru refugiaţi

20 Sep 2015   •   09:18
Viena şi Berlinul cer o suplimentare cu 5 miliarde de euro a ajutorului pentru refugiaţi
Sursa foto: Foto: MTI / Balogh Zolt

Cancelarul austriac Werner Faymann şi vice-cancelarul german Sigmar Gabriel s-au pronunţat pentru o suplimentare cu 5 miliarde de euro a ajutorului internaţional al Naţiunilor Unite cu scopul de a îmbunătăţi situaţia în taberele de refugiaţi din Liban şi Iordania.

"Trebuie să ajutăm ţările în care situaţia este atât de gravă încât oamenii sunt nevoiţi să plece. Dacă oamenii nu au hrană şi apă, ei nu pot face altceva decât să plece. Nicio piedică din lume nu-i va opri", a declarat sâmbătă vice-cancelarul german Sigmar Gabriel într-o conferinţă de presă.

"O ţară poate construi un gard şi să încerce să lase datoria ajutorului umanitar pe umerii vecinului său. În anumite probleme o soluţie naţională nu este de ajuns, ci este necesară o solidaritate internaţională", a declarat şi cancelarul austriac Werner Faymann, care a făcut o aluzie la Ungaria.

Sute de mii de persoane trăiesc în taberele de refugiaţi din Iordania şi peste 1,2 milioane de sirieni s-au refugiat în Liban, în condiţii precare.

Oficialităţile de la Berlin au solicitat deja să aibă loc o reuniune a ţărilor din grupul G7 şi a mai multor ţări arabe pentru a aloca fonduri destinate refugiaţilor.

×