x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vize pentru SUA: Se schimbă sistemul şi formularul

Vize pentru SUA: Se schimbă sistemul şi formularul

de Mihaela Matachita    |    17 Mar 2010   •   00:00

Ambasada SUA a anunţat introducerea unui nou sistem electronic de solicitare a vizei, Consular Electronic Application Center (CEAC) şi a unui nou formular de cerere de viză, DS-160, a cărui completare va fi obligatorie de la 1 aprilie pentru toţi solicitanţii, potrivit Mediafax.

DS-160 este formularul electronic unic care va fi folosit de toate persoanele care solicită o viză temporară pentru SUA şi, începând din aprilie, va fi tradus în limba română. Solicitanţii îşi pot adăuga singuri fotografia, prin simpla încărcare din propriul computer. DS-160 înlocuieşte formularele anterioare - DS-156, DS-157 şi DS-158. Odată completat online, formularul este transmis direct Consulatului spre procesare. Ambasada precizează că solicitanţii vor imprima doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviu.

Programările pentru interviu se vor face prin intermediul call center-ului, iar taxa de solicitare va fi plătită la orice sucursală din România a Băncii Transilvania.

Noul sistem CEAC şi formularul DS-160 pot fi găsite pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti. Cei care au nelămuriri care nu pot fi clarificate prin consultarea site-ului pot contacta Consulatul american prin e-mail, fax sau telefon.

×
Subiecte în articol: externe