x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizita Papei Francisc în Mongolia nu a stârnit interesul localnicilor

Vizita Papei Francisc în Mongolia nu a stârnit interesul localnicilor

de Redacția Jurnalul    |    01 Sep 2023   •   12:00
Vizita Papei Francisc în Mongolia nu a stârnit interesul localnicilor
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a început vineri o vizită în Mongolia. Deși este prima vizită a unui suveran pontif în țara asiatică, localnicii nu au dat mare atenție evenimentului. Mongolia este o țară majoritar budistă, iar comunitatea catolică are foarte puțini membri.

Papa Francisc a ajuns vineri în Mongolia. Avionul său a aterizat după un zbor de aproape 10 ore, iar papa a fost primit de garda de onoare și de o femeie îmbrăcată în haine tradiționale care i-a oferit iaurt solid, un gest obișnuit de bun venit în Mongolia,

Conform programului, Papa se va odihni pe parcursul zilei și va avea primele întâlniri oficiale sâmbătă. Atunci, el va participa la o ceremonie oficială de bun venit și se va adresa liderilor guvernamentali și diplomaților. Francisc va prezida mai multe evenimente religioase înainte de a pleca luni, momentul principal fiind slujba de duminică. De asemenea, el va inaugura un centru de caritate.

Sosirea Papei în Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, nu a stârnit foarte mult interes.

Cu excepția catolicilor care s-au adunat în oraș, pe stâlpi au fost montate steagurile mongole și ale Vaticanului. De asemenea, câteva bannere anunță sosirea Papei.

În Mongolia există doar 1.450 de catolici.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc mongolia