x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a semnat decretul de graţiere pentru Mihail Hodorkovski. După 10 ani de detenție, magnatul rus a părăsit închisoarea

Putin a semnat decretul de graţiere pentru Mihail Hodorkovski. După 10 ani de detenție, magnatul rus a părăsit închisoarea

20 Dec 2013   •   11:10
Putin a semnat decretul de graţiere pentru Mihail Hodorkovski. După 10 ani de detenție, magnatul rus a părăsit închisoarea
Sursa foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV
UPDATE 11:20 - Fostul magnat rus al petrolului și critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski a fost eliberat vineri din închisoarea în care era deținut, după grațierea acordată de președintele rus Vladimir Putin, a anunțat agenția Interfax, relatează AFP.

'În jurul orei 12:20 (ora 08:20 GMT), Mihail Hodorkovski a părăsit închisoarea' , a indicat o sursă sub acoperirea anonimatului. Conducerea regională a administrației penitenciare nu a confirmat această informație.
.............................

Președintele rus Vladimir Putin a semnat astăzi decretul de grațiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, aflat în închisoare de 10 ani. Decizia va intra în vigoare imediat, a anunțat Kremlinul, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Președintele rus a anunțat în ajun că Mihail Hodorkovski i-a adresat o cerere de grațiere din motive umanitare, mama sa fiind bolnavă.

"Îndrumat de principii umanitare, decretez că Mihail Borisovici Hodorkovski (...) trebuie să fie eliberat din închisoare înainte de ispăşirea pedepsei (la care a fost condamnat). Acest decret intră în vigoare imediat", se arată într-un scurt comunicat al preşedintelui rus publicat de Kremlin.

Principalul avocat al lui Hodorkovski, Vladimir Kliuvgant, a declarat că "dacă decretul este semnat, trebuie să fie pus în aplicare imediat".

×