x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin cere URGENT echipament modern pentru militarii ruși din Ucraina

Vladimir Putin cere URGENT echipament modern pentru militarii ruși din Ucraina

26 Oct 2022   •   12:33
Vladimir Putin cere URGENT echipament modern pentru militarii ruși din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin a cerut echipament modern, comod și eficient pentru militarii care luptă în Ucraina, la reuniunea Consiliului de coordonare a armatei ruse, scrie EFE.

''Nu doar că trebuie să garantăm echipamentul folosit în operaţiunea militară specială, acesta trebuie să fie modern, comod şi eficient'', a spus liderul de la Kremlin, marți, insistând asupra aprovizionării de urgență a trupelor ruse din Ucraina. 

''Regulile au fost implementate cine ştie în ce vremuri şi în condiţii complet diferite. De aceea atrag atenţia: regulile sunt reguli, dar haideţi să le schimbăm sau să le modificăm rapid, uitându-ne la situaţia reală, la nevoile reale'', a insistat liderul de la Kremlin. 

Acesta vrea reducerea grerșelilor din timpul procesului de mobilizare parțială, fiind trimise ordine de recrutare la persoane care nu îndeplineau criteriile dar și lipsa sau neconformitatea echipamentelor, precum puști ruginite, veste antiglonț degradate, precum și cerința către unii recruți să vină  cu truse sanitare și saci de dormit. 

Vladimir Putin a cerut consiliului să întocmească un plan precis și concret pentru remedierea problemelor. 

De asemenea, el a solicitat creșterea producției de echipamente pentru armată iar militarii să-și transmită părerile. 
''Şi dumneavoastră trebuie să primiţi informaţii de la prima mână. Ştiu că unii o faceţi deja, vă cer să continuaţi şi să extindeţi această practică'', a prercizat acesta. 

Și premierul Mihail Mișutin a cerut ''creşterea la scară mare a producţiei de bunuri pentru întregul echipament al persoanelor încorporate'' şi ''implicarea tuturor capacităţilor industriei uşoare, inclusiv micile companii regionale''.
Guvernul a alocat fonduri suplimentare pentru achiziţia de uniforme şi alte echipamente pentru recruţi. 

Prima întâlnire a Consiliului de coordonare a armatei Federației Ruse s-a desfășurat luni. Acesta a fost înființat săptămâna trecută prin decret prezidențial.

Vladimir Putin a semnat decretul de înființare a consiliului pe 21 octombrie 2022 pentru a discuta despre situația și necesarul forțelor ruse, în contextul războiului din Ucraina.  Totodată, consiliul va asigura colaborarea dintre instituțiile federale și regionale pentru a detecta și rezolva nevoile armatei, mai ales problemele legate de echiparea și aprovizionarea trupelor ruse din Ucraina. 

Premierul Mihail Mișutin a condus prima întrunire. 
''Armata şi Forţele Navale, toţi militarii noştri, pe front şi în ariergardă, în poligoane, trebuie să fie echipaţi cu tot ceea ce este nevoie, cât mai repede cu putinţă'', a spus acesta, precizând că trebuie creat un  sistem de control al repartizării misiunilor și proviziilor armatei. 
''Acest lucru trebuie făcut la un nivel modern pentru a putea vedea în timp real situaţia aprovizionării unităţilor noastre militare'', a explicat premierul.

Totodată, Mihail Mișutin și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, vor prezenta astăzi președintelui Vladimir Putin două rapoarte diferite cu privire la activitatea consiliului. 

De asemenea, vicepreședintele puternicului Consiliu de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că va fi sporită capacitatea de producție a armamentului, respectiv tancuri, drone, rachete. El a negat afirmațiile din statele occidentale privind epuizarea stocurilor de arme. ''Nici vorbă de aşa ceva'', a spus acesta. 

×