x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin susţine că nu ştie cine i-ar putea succeda la preşedinţie

Vladimir Putin susţine că nu ştie cine i-ar putea succeda la preşedinţie

de mediafax    |    19 Dec 2013   •   13:59
Vladimir Putin susţine că nu ştie cine i-ar putea succeda la preşedinţie
Sursa foto: SERGEI ILNITSKY/EPA

Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat joi că este greu de găsit un răspuns la întrebarea cine va fi succesorul lui, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Moscova.

Întrebat care politician contemporan consideră că ar putea fi aproape la fel de influent ca el, Putin a declarat că sunt mulţi astfel de politicieni şi că sunt destul de cunoscuţi. El i-a menţionat pe liderul Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, liderul PDPR Vladimir Jirinovski, pe liderul partidului Rusia Dreaptă Serghei Mironov şi pe premierul Dmitri Medvedev, relatează Itar-tass, în pagina electronică.

Putin a declarat că împărtăşeşte multe idei sugerate de Ziuganov şi Jirinovski.

"Eu l-am invitat pe Serghei Mironov să vină la Moscova. El a devenit un politician federal independent şi serios. Avem, de asemenea, partidul de guvernământ condus de premierul Dmitri Medvedev. El are o mare experienţă de guvernare dar acum s-a concentrat pe munca economică", a declarat preşedintele rus.

El a declarat, de asemenea, că au apărut şi noi lideri ai opoziţiei în Rusia. "Firesc, principala lor misiune este să îl critice pe şef. Este o practică standard în lume, un truc comun. Ei încearcă să iasă din proprii papuci", a subliniat Putin.

"Dar se confruntă cu riscul de a rămâne fără papuci. Este bine dacă au ce să ofere. Altfel, situaţia poate fi destul de confuză", a avertizat Putin opoziţia.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin