x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Voronin cere renumărarea voturilor

Vladimir Voronin cere renumărarea voturilor

10 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a cerut o nouă numărare a voturilor după alegerile legislative din Republica Moldova, relatează AFP, citată de Mediafax.

Preşedintele moldovean a declarat că renumărarea va aduce stabilitatea în ţară. Această decizie vine ca urmare a acuzaţiilor formaţiunilor din opoziţie conform cărora Partidul Comunist a fraudat alegerile.
Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin a cerut Curţii Constituţionale aprobarea unei decizii cu privire la necesitatea numărării voturilor alegătorilor.

"Întreg procesul electoral a fost înalt apreciat de către observatorii OSCE, ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei şi ai ţărilor CSI. Alegerile au fost recunoscute democratice si libere", se arată în declaraţia presedintelui PCRM.

"În acelaşi timp, în pofida tuturor aprecierilor şi procedurilor de drept, în pofida bunului simţ, liderii a trei partide de opoziţie, Vlad Filat, Dorin Chirtoacă şi Serafim Urechean, au iniţiat un atac fără precedent asupra rezultatelor alegerii democratice a poporului. Ei şi adepţii lor, folosind tineretul studenţesc şi elevi în calitate de scut viu, bazându-se pe susţinerea largă a reprezentanţilor structurilor criminale, au creat pe 7 aprilie în capitala Moldovei atmosfera unui puci stradal", a subliniat Voronin.

"În această situaţie, în scopul creării unor condiţii fundamentale pentru activitatea stabilă a nou-alesului organ legislativ al ţării, eu, în calitate de preşedinte al partidului, care a obţinut victoria convingătoare în competiţia cinstită şi democratică, solicit de la Curtea Constituţională soluţionarea univocă a necesităţii renumarării integrale a voturilor alegătorilor la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009", se mai arată în declaraţia sa.

"Sunt ferm convins ca renumărarea integrală, efectuată în conformitate cu legislaţia şi procedurile în vigoare, va deveni un argument important pentru instituirea stabilităţii politice, a păcii şi a încrederii reciproce în Republica Moldova", potrivit documentului. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe