x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Voronin cere UE să trimită o misiune la Chişinău

Vladimir Voronin cere UE să trimită o misiune la Chişinău

11 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a cerut astăzi Uniunii Europene să trimită o misiune la Chişinău pentru a constata situaţia "la faţa locului", arătându-se dispus să pună la dispoziţia acesteia imagini şi materiale video referitoare la acţiunile de protest, relatează Moldpres, citată de Mediafax.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei moldovene, Voronin a discutat la telefon cu Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, căruia i-a transmis solicitarea ca UE să trimită o misiune la Chişinău care "să constate la faţa locului situaţia reală a lucrurilor". De asemenea, şeful statului a exprimat disponibilitatea autorităţilor moldoveneşti de a prezenta instituţiilor europene materiale, inclusiv foto şi video, referitoare la acţiunile de protest.

Solana a susţinut ideea delegării unei misiuni a UE în Republica Moldova, afirmând că solicitarea respectivă va fi examinată în mod prioritar.

Totodată, Vladimir Voronin a subliniat că va depune toate eforturile în vederea menţinerii situaţiei sub control, precum şi prevenirii pe viitor a unor asemenea manifestări violente şi a cerut ajutorul Comisiei Europene în lucrările de reabilitare a clădirilor preşedinţiei şi Parlamentului, devastate în urma protestelor.

Cei doi oficiali au convenit să revină, peste o săptămînă, la discuţiile privind situaţia creată în Republica Moldova după alegeri.

×
Subiecte în articol: externe