x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski pune PRESIUNE pe diplomații ucraineni pentru a obține armament și sancțiuni împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski pune PRESIUNE pe diplomații ucraineni pentru a obține armament și sancțiuni împotriva Rusiei

31 Mar 2022   •   15:18
Volodimir Zelenski pune PRESIUNE pe diplomații ucraineni pentru a obține armament și sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Președinția Ucrainei

Volodimir Zelenski cere diplomaților ucraineni să insiste pentru ca Ucraina să primească mai mult armament din partea altor state și să mărească presiunile economice asupra Rusiei, scrie EFE.

''Dacă nu există nici arme, nici sancţiuni, şi nici restricţii pentru afacerile ruse, puteți să începeți să vă cautați un alt loc de muncă'', le-a spus șeful statului ucrainean trimișilor diplomatici. 

El i-a rechemat în țară pe ambasadorii Ucrainei din Maroc şi Georgia.

 ''Sunt unii care colaborează cu toată lumea pentru a apăra statul. Pentru ca Ucraina să-şi poată câştiga viitorul. Tuturor acestor persoane le mulţumim pentru munca depusă. Şi sunt alţii care pierd timpul doar pentru a rămâne în funcţie. Astăzi am semnat primul decret pentru a-l retrage pe ambasadorul Ucrainei în Maroc. Şi ambasadorul Georgiei a fost retras. Aştept rezultate concrete în următoarele zile de la reprezentanţii noştri din America Latină, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est şi Africa'', a spus acesta, avertizâmndu-i și pe atașații militari. 

''Aştept aceleaşi rezultate de la ataşaţii militari în următoarele zile. Frontul diplomatic este unul dintre fronturile cheie. Şi toţi cei de aici trebuie să lucreze cât mai eficient cu putinţă pentru a câştiga şi a ajuta armata. Fiecare trebuie să lucreze în prima linie a diplomaţiei, aşa cum o face fiecare dintre apărătorii noştri pe câmpul de luptă'', a insistat Zelenski.

Ambasadorul Ucrainei în Georgia a fost rechemat pentru consultări la începutul lui martie, deoarece autoritățile de la Tbilisi a refuzat să impună sancțiuni Rusiei. Totodată, Georgia împiedică voluntarii să ajungă în Ucraina. 

La 1 martie Zelenski a anunţat și rechemarea ambasadorului ucrainean din Kîrgîzstan. 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski diplomati armament