x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin a distrus Parlamentul ca să mai scoată un ban

Voronin a distrus Parlamentul ca să mai scoată un ban

de Valentin Zaschievici    |    10 Apr 2009   •   00:00
 Voronin a distrus Parlamentul ca să mai scoată un ban

Vladimir Voronin, miercuri 8 aprilie, interviu pentru RIA Novosti: "Am luat decizia să le cedăm pentru o zi tot ceea ce pentru ei constituie dorinţa supremă - biroul preşedintelui şi al preşedintelui parlamentului, sala de şedinţe a parlamentului, telefoanele oficiale şi tehnica organizatorică. Am decis să le cedăm tot ceea ce ei işi imaginează că reprezintă puterea de stat!"



Preşedintele Parlamentului Moldovei, Marin Lupu, în faţa ambasadorilor acreditaţi la Chişinău, joi 9 aprilie: "Peste 30 milioane de dolari sunt necesare pentru lucrările de reconstrucţie şi renovare a edificiului, care a fost devastat de protestatari în timpul acţiunilor de violenţă. Va trebui să fie achiziţionată mobilă nouă, mijloace de telecomunicaţie, utilaj pentru supravegherea video, tehnică de birou şi alte bunuri, care au fost furate şi distruse de vandali. Toate aceste lucruri vor costa statul 10 milioane de dolari SUA".

Ziarul de Gardă, vineri 10 aprilie: "După ce ministrul Vladimir Baldovici, patronul neoficial al firmei de construcţii STAYER, a evaluat costurile reparaţiilor sediilor Preşedinţiei şi Parlamentului, constatând ca va fi nevoie de 300 de milioane de lei, începând cu dimineaţa acestei zile, tehnica firmei GLORINAL este parcată în preajma instituţiilor distruse de protestatari. Amintim că presa a scris despre faptul că această firmă ar fi patronată de fiul preşedintelui. Recent, şeful statului l-a decorat pe directorul general al SRL GLORINAL cu Ordinul Republicii. Surse de la Guvern ne-au declarat că, pentru determinarea antreprenorului care ar fi responsabil de efectuarea reconstrucţiilor, nu a fost organizat nicio licitaţie. Aceleaşi surse au spus că nu cunosc ce fac angajaţii firmei GLORINAL la Parlament."

×
Subiecte în articol: externe