x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Voronin: Actele de vandalism au ca scop vărsarea de sânge, acţiunile sunt bine plătite şi organizate

Voronin: Actele de vandalism au ca scop vărsarea de sânge, acţiunile sunt bine plătite şi organizate

07 Apr 2009   •   00:00
Voronin: Actele de vandalism au ca scop vărsarea de sânge, acţiunile sunt bine plătite şi organizate

Preşedintele R. Moldova Vladimir Voronin a declarat că e clar că organizatorii acestor "acte de vandalism" au ca scop vărsarea de sânge că acţiunile lor sunt bine organizate şi bine plătite, "privesc alte forţe" şi că se impune aplicarea unor măsuri.El a afirmat că scopul protestatarilor "se vede clar", aceştia vrând "din partea autorităţilor vărsare de sânge".

Voronin, care s-a adresat şi celor care "sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la Chişinău", a menţionat că urmează să se analizeze ce măsuri trebuie luate.

"Acum nu putem face concluzii definitive", a spus Vladimir Voronin, adăugând că "a fost plămădit din timp" şi despre fraudarea alegerilor s-a vorbit încă de acum o lună. El a susţinut că în aceeaşi perioadă se vorbea şi despre faptul că după alegeri urmează ceva.

El a califiicat drept acte de vandalism ceea ce se întâmplă la sediul Preşedinţiei şi la Parlamentul din Chişinău, precizând că nişte patrioţi nu ar face aşa ceva.

"Eu, personal, am trecut prin aceste lucruri în 1989. Cel mult, sincer, am crezut că am să depăşesc aceste momente în calitate de preşedinte. Dumneavoastră cunoaşteţi că noi ne-am străduit foarte mult, noi am mai avut în 2002 şase luni de zile forţele între Preşedinţie şi între Parlament şi am avut anumite probleme pe această dimensiune", a spus Voronin.

El a mai spus: "În mod serios, eu credeam că am să depăşesc aceste lucruri personal şi o să fie totul normal".

"Şi regretele noastre că această operaţiune este bine comandată şi organizată. Se vede că este şi bine plătită", a afirmat preşedintele R. Moldova.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe