x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iarnă grea în Germania. Autoritățile îndeamnă populația să rămână acasă

Iarnă grea în Germania. Autoritățile îndeamnă populația să rămână acasă

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   15:45
Iarnă grea în Germania. Autoritățile îndeamnă populația să rămână acasă
Sursa foto: shutterstock

Autoritățile din vestul Germaniei au îndemnat marți locuitorii să rămână acasă, avertizând asupra pericolului de moarte, din cauza vremii. Aceasta a provocat deja moartea a două persoane, potrivit Reuters.

Iarna care s-a instalat în Germania a dus la mai multe accidente și la blocarea oamenilor în vehicule din cauza drumurilor alunecoase și a crengilor căzute din cauza ninsorilor în multe părți ale țării.

În districtul Schwaebisch Hall din Baden-Wuerttemberg, un bărbat în vârstă de 71 de ani a murit în urma unei coliziuni. Potrivit poliției din Aalen, șoferul a pierdut controlul vehiculului și a intrat pe sensul opus.

În alt accident a murit un șofer în vârstă de 54 de ani în apropiere de Denzerheide, în Renania-Palatinat.

În districtul Rheingau-Taunus din vestul landului Hessa, 100 de persoane au fost evacuate din vehiculele lor în apropiere de Eltville-Martinsthal, în timp ce 70 de persoane au rămas blocate pe șosea în apropiere de Linienbad.

„Apelul meu urgent: Aveți grijă să rămâneți acasă marți. Vă rugăm să nu vă plimbați nici în pădure: există un pericol de moarte din cauza crengilor rupte și a căderilor de copaci”, a declarat administratorul districtului într-un comunicat.

Serviciul german de meteorologie prognozează din nou ninsori și polei, marți, în multe landuri federale, adăugând că vremea rea va persista și în zilele următoare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vreme iarna germania