x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Wachovia, acuzată că a spălat banii din droguri pentru cartelurile mexicane

Wachovia, acuzată că a spălat banii din droguri pentru cartelurile mexicane

15 Mar 2010   •   00:00

Banca americană Wachovia negociază cu Departamentul Justiţiei din SUA o înţelegere pentru a nu ajunge la tribunal pentru acuzaţii că ar fi facilitat spălarea de bani proveniţi din traficul de droguri, prin controale insuficient de riguroase.

O înţelegere ar putea avea loc în câteva săptămâni, scrie Wall Street Journal. Încă nu este clar dacă banca, membră a grupului Wells Fargo, va plăti şi despăgubiri în bani. Procurorii din Miami au început o investigaţie acum trei ani. Totul a pornit de la cercetările asupra caselor de schimb de la graniţa mexicană cu SUA care servesc şi pentru trimiterea de bani. Acestea permit imigranţilor din SUA să trimită bani în America Latină pentru a-şi ajuta rudele.

Însă oficialii federali au identificat transferurile de bani drept rută şi pentru traficanţii de droguri pentru a mişca banii prin lume.
În raportul din 26 februarie către bursă, Wells Fargo ­ care a cumpărat Wachovia în toamna lui 2008 ­ preciza că "este angajată în discuţii pentru a rezolva această problemă plătind penalităţi şi intrând în înţelegeri privitoare la viitoarea conduită".
Oficialii Wachovia cooperează cu autorităţile, însă nu au admis nici o vină.  

×
Subiecte în articol: externe