x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Walmart este al doilea retailer major care anunță restricții în vânzarea de arme

Walmart este al doilea retailer major care anunță restricții în vânzarea de arme

01 Mar 2018   •   14:19
Walmart este al doilea retailer major care anunță restricții în vânzarea de arme

Gigantul american de distribuţie Walmart şi unul din cei mari mari retaileri de arme au anunţat noi restricţii la vânzările de arme, în urma masacrului comis recent de un tânăr de 19 ani într-un liceu din Parkland, Florida, tot miercuri preşedintele Donald Trump cerându-le senatorilor să acţioneze rapid în ce priveşte o serie de măsuri de control al armelor, relatează dpa. 

Walmart a anunţat, într-un comunicat, că ridică la 21 de ani vârsta de achiziţionare a armelor de foc şi muniţiilor, ca răspuns la masacrul de la liceul Marjory Stoneman Douglas, în care au fost ucise 17 persoane. Totodată, distribuitorul va elimina de pe site-ul său produse care seamănă cu puşti de asalt, inclusiv articole de jucării şi arme cu aer comprimat. 

Decizia Walmart survine după ce compania Dick's Sporting Goods, unul din cei mari mari retaileri de articole sportive, a anunţat că va înceta să mai comercializeze arme similare celor de asalt şi magazii de mare capacitate, şi nu va mai vinde arme persoanelor cu vârsta sub 21 de ani, indiferent de legislaţia din fiecare stat. 

×