x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Warren Buffett schimbă politica de investiții. A cumpărat acțiuni de peste 51 de miliarde de dolari în 2022

Warren Buffett schimbă politica de investiții. A cumpărat acțiuni de peste 51 de miliarde de dolari în 2022

01 Mai 2022   •   22:30
Warren Buffett schimbă politica de investiții. A cumpărat acțiuni de peste 51 de miliarde de dolari în 2022
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Fondul de investiții financiare Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett a cumpărat acţiuni în valoare de 51,1 miliarde de dolari în primul trimestru din acest an, scrie ZF

Fondată de miliardarul american Warren Buffett, compania a acumulat lichidități într-un moment în care pieţele financiare au scăzut de la cote record.

Este o schimbare semnificativă a unui investitor care a vândut acţiuni în ultimii doi ani, avertizând asupra evaluărilor ridicate şi a puţinelor lucruri de pe piaţă care ar putea genera randamente substanţiale.

Dar pieţele financiare globale au slăbit în ultimele luni, în condiţiile în care Rusia a invadat Ucraina şi temerile legate de o încetinire a economiei chineze au zdruncinat încrederea investitorilor.

Acest lucru i-a oferit o intrare mai atractivă, potrivit analiştilor şi investitorilor care au fost încălziţi de votul de încredere în piaţa bursieră din partea aşa-numitului Oracol din Omaha.

Ritmul alert al achiziţiilor de acţiuni a fost suficient pentru o scădere de numerar al Berkshire, pe care Buffett l-a comparat adesea cu un tezaur de război. Numerarul a scăzut la 106,3 miliarde de dolari înmartie 2022, de la aproape 147 miliarde de dolari la sfârşitul anului.

Raportul peprimul trimestru al companiei a arătat că aceasta a vândut acţiuni în valoare de 9,7 miliarde de dolari în această perioadă, ceea ce indică faptul că a fost un cumpărător net de acţiuni în valoare de 41 de miliarde de dolari la începutul anului, unul dintre cele mai active trimestre din istoria sa recentă.

×
Subiecte în articol: warren buffett berkshire hathaway