x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe WASHINGTON/Obama nu mai e judecat

WASHINGTON/Obama nu mai e judecat

09 Dec 2008   •   00:00

Curtea Supremă a respins cererea unui cetăţean din New Jersey, Leo Donofrio, care a contestat alegerea noului preşedinte american,  Barack Obama, susţinând că acesta nu are dreptul la funcţie, pentru că nu s-a născut în America, scrie Associated Press.

Înalta instanţă americană nu a comentat decizia pe care a dat-o în cazul lui Obama. Donofrio a susţinut că noul preşedinte a avut dublă cetăţenie la naştere, americană după mamă şi kenyană, după tată, trăgând concluzia că Obama nu era “cetăţean american pur” la naştere.

ÎNCĂ UNA
O altă contestaţie la adresa lui a fost făcută de un alt american, Philip J. Berg, din Pennsylvania, care susţine că, de fapt, Obama s-a născut în Kenya, nu în Hawaii, cum a declarat el, fiind adus şi declarat de către părinţii săi acolo abia la câteva săptămâni după naştere. Mai mult, Berg a susţinut că noul preşedinte american ar fi putut avea şi cetăţenie indoneziană la un moment dat, pentru că a stat în Indonezia, în copilărie, cu mama sa, care se recăsătorise acolo.  Un tribunal federal din Pennsylvania a respins şi contestaţia lui Berg, din lipsă de dovezi clare.

×
Subiecte în articol: externe